Észak-Korea több mint 60 szemétbombát dobott Szöulra

A JCSO szerint Észak-Korea ma kora reggel és dél között mintegy 150 léggömböt indított, és 15 óráig több mint 60 helyről erősítették meg, hogy Gyeonggi-do és Szöul környékén zuhantak le – áll a jelentésben.

A léggömbökhöz csatolt zsákok műanyag palackokat, műanyag zacskókat, papírt és más háztartási hulladékot tartalmaztak. Az elemzések azt mutatták, hogy a tartalom nem jelentett biztonsági kockázatot.
Az ügynökség szerint szeptember 22. óta ez az első léggömbindítás Észak-Korea részéről. A JCPOA korábban azt mondta, hogy Szöul „határozott katonai intézkedéseket” tesz, ha Phenjan komoly biztonsági fenyegetést jelent, vagy ha „átlépi a határt”. Május vége óta 23 törmelékballon-indítást jegyeztek fel. Összesen több mint 5600 léggömböt küldtek fel.

Phenjan válaszlépésnek tekinti akcióját a Phenjan-ellenes röplapokat tartalmazó léggömbök KNDK-ba történő küldésére. Kim Ye-jong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető húga reményét fejezte ki, hogy a háztartási szemetet tartalmazó léggömbök küldése után Szöul rájön, milyen fárasztó a dél-koreai aktivisták által küldött „szemét” eltakarítása.

Szeptember 14-én Észak-Korea ismét szemetes léggömböket indított Dél-Korea felé. Ezek a Szöult körülvevő Gyeonggi-do tartomány felé repültek. A helyi lakosokat felszólították, hogy értesítsék a hadsereget vagy a rendőrséget az ilyen léggömbökről.

Elolvasom a cikket