Kosárlabda: Lengyel csapat elleni sikerrel kezdett a Falco

A vasiak sorozatban ötödik BL-szezonjukat kezdték meg, legutóbb 2/4-es győzelmi mérleggel nem jutottak tovább a csoportkörből. Az idény számukra szombaton indult, amikor az NB I nyitókörében 94-58-ra verték hazai pályán az újonc PVSK-Veoliát.

A lengyel bajnoki bronzérmes is jó rajtot vett, mivel vasárnap 76-75-re legyőzte Szczecint a négycsapatos Szuperkupa-hétvége döntőjében. Milos Konakov vezetőedző szombathelyi együttese eredményes támadójátékkal és védekezéssel kilencpontos előnyt harcolt ki a szerdai mérkőzés első negyedében, a másodikban viszont majdnem ilyen különbséggel a lengyel csapat volt a jobb.

A harmadik játékrész 36-38-ról indult és a kétpontos különbség a negyedik negyed kezdetére is megmaradt. Egészen a hajráig szoros volt a mérkőzés, az utolsó percben azonban a magyar együttes játszott ponterősebben.

A szombathelyiek az első hazai BL-mérkőzésüket a következő fordulóban az olasz Reggianával vívják október 16-án. A csoportok első három helyezettje jut tovább, az elsők rögtön a második csoportkörbe kerülnek.

Elolvasom a cikket