Mexikói katonák tüzet nyitottak egy kisteherautóra, több ember meghalt

MH/ MTI
2024. október 3. csütörtök. 8:33

Hat ember meghalt, további 10 ember megsebesült – írta a tárca.

A járműben 33 egyiptomi, nepáli, kubai, indiai és pakisztáni állampolgárságú ember volt. A tájékoztatás nem tért ki az elhunytak nemzetiségére.

Egy másik hírügynökségi jelentés szerint, amely ugyancsak a védelmi minisztériumra hivatkozik, a katonák azt feltételezték, hogy bűnözők vannak a teherautón. A katonák felderítő járőrözést végeztek a kábítószer-ellenes erőszak által sújtott térségben, amikor egy járműoszlopra bukkantak. A konvoj egyik járműve, egy kisteherautó „nagyon nagy sebességgel” haladt, és megpróbált elmenekülni, amikor meglátta a katonákat. A konvojban lévő két kisteherautó hasonlított azokra, amelyeket a régióban működő bűnözői csoportok használnak – magyarázta a hadsereg.

A helyi rendőrség szerint a katonák több kilométeren át üldözték a konvojt. Az egyik jármű letért az útról és megpróbált elmenekülni.

A minisztérium szerint az incidens helyi idő szerint kedden nem sokkal este 9 óra előtt történt, miközben a járőr egy autópályán haladt Huixtla közelében a guatemalai határ mellett. A katonák robbanásokat hallottak, amelyek után ketten tüzet nyitottak.

Mexikóra nyomást gyakorol az Egyesült Államok, hogy csökkentse az amerikai határra érkező menedékkérők számát, ahol az elmúlt években rekordszámú ember próbált átjutni a gazdasági nehézségek és az erőszak elől menekülve.

A mexikói védelmi minisztérium közölte, hogy a teherautóra tüzet nyitó katonákat felfüggesztették beosztásukból, és értesítették a szövetségi ügyészséget.

Elolvasom a cikket