Itt a nagy ukrán bejelentés

Kijev a folyó év végéig vagy 2025 elején ismerteti a nagy ukrán rakétafejlesztési program részleteit, a partnerek már szóban beleegyeztek a finanszírozásba – számolt be szerdán az rbc.ua hírportál Rusztem Umjerov védelmi miniszternek a védelmi iparágak második nemzetközi fórumán tett bejelentésére hivatkozva, írta meg a karpatalja.info.

A jelentés szerint Umjerov elmondta: „Mint önök is tudják, az utóbbi időben a rakétaprogramokra és a drónprogramokra helyeztük a hangsúlyt. Jövőre – vagy az év végére – sokat fognak hallani a nagy rakétaprogramról.” Mint hozzátette, Ukrajna már megkezdte a munkát a hazai ballisztikus rakétákon. A védelmi miniszter szerint a program „elég erős”. Külön megjegyezte, hogy Kijev már konzultált a partnereivel, ami után az utóbbiak „egyelőre szóban hozzájárultak ahhoz, hogy finanszírozzák, és a közeljövőben megkapjuk a végleges írásos választ partnereinktől”.

Az Oroszország elleni teljes körű háború során Ukrajna növelte a hazai fegyverek gyártásának ütemét. Amint azt Volodimir Zelenszkij elnök megjegyezte, Ukrajna évente négymillió drónt tud gyártani. Ezenkívül bejelentette, hogy a közelmúltban sikeresen próbáltak ki egy ballisztikus rakétát.

Elolvasom a cikket