Ancelotti: Nem lett volna megérdemelt a döntetlen

MH/MTI
2024. október 3. csütörtök. 9:58

A királyi gárda az ezt megelőző 36 tétmérkőzését veretlenül játszotta le, legutóbb január 18-án, az Atlético Madriddal szemben volt kénytelen fejet hajtani a spanyol Király Kupában. Így ezúttal meglepetésre maradt alul Franciaországban – a győztes találatot a szünet előtt Jonathan David szerezte büntetőből –, az olasz vezetőedző a játék képe alapján azonban reálisnak tartja az eredményt.

„Minden elég rosszul sikerült. Nem voltunk jók a labdával, és bár a csapat együtt volt az első félidőben, nehézséget jelentett számunkra visszaszerezni a labdát” – fogalmazott. Őszintén elismerte, hogy noha igyekeztek agresszívabb játékfelfogásra váltani, ez is gondot jelentett számukra. – „Tiszta fejjel kell vizsgálnunk a dolgokat, nem eldobni mindent, ugyanakkor egyértelmű, hogy fejlődnünk kell.”

Ancelotti szerint a kritikákat el kell fogadniuk, miután nem mutatták a legszebb arcukat ezen a találkozón. Úgy vélekedett, a második félidőre előre lépett a csapata, ám a francia pontvadászatban ötödik helyen álló Lille győzelme így is megérdemelt volt.

„Világos, hogy végződhetett volna döntetlennel is a mérkőzés, mivel a hajrában megvoltak a lehetőségeink, de ez nem lett volna megérdemelt” – szögezte le, kitérve rá: tanulniuk kell a vereségből.

A Real Madrid két mérkőzés után a 17. helyen áll, a Lille pedig 18. a BL alapszakaszának tabelláján.

Elolvasom a cikket