Kiderült, hogy a szín határozza meg, mennyire hasznos a zöldség. Ezután biztosan sok ínyencben felmerül a kérdés: „Melyik paprika egészségesebb – a sárga, a zöld vagy a piros?”. Erre a kérdésre nincs egyértelmű válasz. Az a tény, hogy a népszerű zöldségkertészeti kultúra minden egyes változatának megvannak a maga előnyei – írja a Sports.kz.
A sárga paprika előnyei
Ezt a zöldségfajtát egy olyan vegyület, mint a rutin magas tartalma jellemzi. Ezenkívül a sárga paprika jó kálium- és foszforforrás. Mindezek miatt a termék nagyon hasznos a szív- és érrendszeri problémákkal küzdő emberek számára.
A zöldpaprika előnyei
Ennek a zöldségnek a fogyasztása csökkenti a rák kockázatát.
A piros paprika előnyei
Ezt a paprikát azoknak az embereknek kell beiktatniuk az étrendjükbe, akik szeretnék erősíteni az immunitást, javítani a bőr egészségét, növelni a csontok erejét és javítani a látást. A zöldség ugyanis kiváló A-vitamin-forrás.