„A hajléktalanságról tettünk javaslatot”

MH/MTI
2024. október 3. csütörtök. 19:53
Frissítve: 2024. október 3. 19:54

Szentkirályi Alexandra arról beszélt, hogy „a főváros egyik leglényegesebb problémája, a hajléktalanság”, Karácsony Gergely főpolgármester pedig nincs tisztában a hajléktalanok számával sem. A városvezető helyettese ugyanis, egy interjúban szólta el magát arról, hogy „fogalmuk sincsen, hogy hány ember él” fedél nélkül a fővárosban.

Ha azt sem tudják, hányan vannak, akkor felmerül a kérdés, hogy eddig miként próbáltak segíteni az utcán élő embereknek, vagy hogyan akarják a közterületeket, a padokat, a járműveket tisztán, rendezetten, higiénikusan tartani – sorolta Szentkirályi Alexandra.

Szerinte az bizonyos, hogy a Karácsony Gergely helyettese által említett 1500 éjszakai férőhelynél több hajléktalan él most Budapesten

Ismertette: ezért javaslatot terjesztettek be a Fővárosi Közgyűlés elé arra, hogy készítsenek tervet a közterületen életvitelszerűen tartózkodó személyek számának felmérésére, továbbá azért, hogy a főváros készítsen tervet az ellátórendszer megerősítésére.

A mai helyzet „sem a hajléktalanságban élő embereknek, sem pedig a budapestieknek nem jó” – mondta, jelezve, hogy reményei szerint a javaslatuk támogatásra talál a döntéshozó testületben.

Elolvasom a cikket