Ezek a hétköznapi dolgok Katalin hercegné számára tilosak

A királyi család tagjaként a dresscode követése alól ő sem kivétel, ám előfordul, hogy egy különleges esemény miatt megszegi a szabályokat. Így például viselt már miniszoknyát teniszmeccsen vagy farmert egy farmlátogatás alkalmával, amivel még több öltözködési inspirációt adott nekünk – írja a Life.hu.

1. Tilos a hivalkodás

A mély dekoltázs, a miniszoknya, a feltűnő színek, a márkajelzések mind hivalkodásnak számítanak. Katalin hercegné magas nyakú, válltakaró, térdig érő, egyszerű ruhákat viselhet a dresscode szerint. Megjelenése mindig alkalomhoz illő, szerény és természetes kell, hogy legyen. Ez vonatkozik a szépségápolásra és a hajviseletre is.

A királyi család tagjai gyakran viselnek mindenki számára elérhető ruhákat, luxusmárkás darabjaikon pedig sosincs márkajelzés a hivalkodás elkerülése végett.

2. Tilos a szőrme

Katalin hercegné nem viselhet igazi állati szőrmét. Ez egy több évtizedre visszamenő hagyomány a királyi családban, ugyanis ellenzik az állatkínzást. A hercegné egyébként műszőrmét sem visel, helyette más anyagokat választ.

3. Kötelező egy fekete outfitet vinnie külföldre

Minden utazás alkalmával Katalin hercegnének kötelező egy teljes fekete szettet magával vinnie. Ezzel előkészül egy váratlan haláleset hírére és van mihez nyúlnia, hogy illő módon gyászoljon.

4. Tilos a színes köröm

Amíg mi kedvünkre dönthetünk, hogy kék vagy piros legyen a körmünk, addig Katalin hercegné egy nude és egy halvány rózsaszín árnyalat közül választhat, a természetes és szerény megjelenés megtartása érdekében.

5. Nem viselhet farmert

A királyi család tagjainak a farmer viselése túl komfortosnak hat, ezért csak bizonyos alkalmakor és esetekben engedélyezett a viselése. Helyette inkább Katalin hercegné egy elegánsabb nadrágot vagy egy laza, de csinos ruhát visel, amikor nem egy szigorú dresscode-ot igénylő eseményről van szó.

6. Nem veheti le a kabátját

Amikor Katalin hercegné egy publikus eseményen megjelenik, akkor kötelező magán hagynia kabátját, blézerét és minden egyéb kinti ruházatát. A profi stílustanácsadók időjáráshoz mérten tervezik meg a hercegné szettjeit, ám időjárás változás esetén sem módosíthatja viseletét.

Elolvasom a cikket