Lövöldözés Németországban egy göppingeni bárban

A rendőrség tájékoztatása szerint egyelőre sok részlet tisztázatlan, de a hatóságok szerint nem fenyegeti veszély a lakosságot. Több segélyhívás is érkezett, hogy a város egyik szórakozóhelyén lövések dördültek – áll a rendőrség közleményében. Egy 29 éves férfi meghalt, két másik ember súlyosan megsérült, akiknek az életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A rendőrség egy fiatal férfit keres. A gyanúsított 18 és 24 év közötti, a bűncselekmény elkövetésekor fekete ruhát viselt, és gyalog menekült el a helyszínről. A rendőrség az este folyamán helikopterről is kereste, de egyelőre nem találják. A rendőrség szemtanúk jelentkezését várja és egy nyomozóbizottságot hozott létre.

A nyomozók azt is vizsgálják, van-e összefüggés a Stuttgart környéki rivális bandák közötti összecsapásokkal. Stuttgart körzetében 2022 nyara óta tartó a rivális csoportok közötti véres viszály tört ki, lövöldözésekkel és robbantásokkal. A lövöldözés ellenére a jelenleg is zajló göppingeni borfesztivál a tervek szerint folytatódik, a polgármester a történtek után nem lát veszélyt a lakosságra, de felszólította az embereket, hogy tartózkodjanak a találgatásoktól.

Elolvasom a cikket