Izgalmas programok várják az Őszi Margó Irodalmi Fesztivál közönségét

MH/MTI
2024. október 5. szombat. 11:19

Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál keretében a Nemzeti Táncszínházban megvalósuló programsorozat részeként tizedik alkalommal adják át az év legjobb első prózakötetes szerzőjének járó Margó-díjat, valamint a Margó x Erste #higgymagadban különdíj is gazdára talál.

Gerlóczy Márton, Simon Márton, Závada Pál, Janecskó Kata, Papp-Zakor Ilka, Szabó T. Anna mellett többek között Kemény István és lánya, Kemény Zsófi, valamint Csalár Bence, Háy János és Kordos Szabolcs is új kötettel érkezik a Millenárisra.

Az Őszi Margón 14 külföldi szerzővel találkozhatnak a látogatók. Iréne Sola, Sofi Oksanen, Egill Bjarnason, Narine Abgarjan, Vigdis Hjorth, Hilde Susan Jaegtnes, Terézia Mora, Goran Vojnovic, Claudia Durastanti is vendége lesz a fesztiválnak. A Margó Könyvek sorozat részeként pedig Lana Bastasic, Martyna Bunda, Ivana Bodrozic, valamint Silvester Lavrík új műve is bemutatkozik a rendezvényen – tájékoztattak a szervezők.

A könyvbemutatók mellett zenés-irodalmi produkciók is várják az érdeklődőket. Nóvé Soma, iamyank és Vangel Tibor a The Doors zenekar életművének feldolgozásával áll színpadra, Bob Dylan lírája pedig az Anima Sound System zenéjével elevenedik meg Prieger Zsolt szerkesztésében, többek között Törőcsik Franciska és Nagy Katica közreműködésével.

Vecsei H. Miklós és a QJÚB a Radnóti Miklós életművéből készült előadást mutatja be, Kollár-Klemencz László Anyám tenyere című új regényét pedig egy koncert keretében ismerheti meg a közönség. Színpadra lépnek a Jazzékiel zenészei, és a fesztiválon mutatják be az AWS zenekar egykori frontembere, Siklósi Örs fiatalkori verseiből készült kötetet is.

A Margó könyvbemutatói ingyenesen látogathatók, a zenés irodalmi estekre a Liszt Ünnep weboldalán lehet jegyet vásárolni. A fesztivál részletes programja és további információ a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán érhető el.

Elolvasom a cikket