Putyin akár Bidennel is leülne tárgyalni

Biden amerikai elnök korábban a TASZSZ hírügynökségnek azt mondta, hogy lehetséges, hogy a G20-ak brazíliai csúcstalálkozóján, idén novemberben tárgyalásokat folytasson Putyinnal.

„Erről a kérdésről még nem folytak megbeszélések, és a mai napon, ebben a pillanatban ennek nincsenek előfeltételei” – mondta Peszkov, hozzátéve: „Az elnök azonban ismételten kijelentette, hogy továbbra is nyitott minden kapcsolatfelvételre”.

Október 3-án Biden amerikai elnök nem zárta ki egy esetleges találkozót Putyin orosz elnökkel a 20-as csoport vagy az Ázsiai-csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés közelgő csúcstalálkozóján, de kétségét fejezte ki, hogy az orosz vezető ott lesz.

„Kétlem, hogy Putyin el fog jönni” – mondta Biden, amikor a hírügynökség tudósítója arról kérdezte, hogy kész-e tárgyalni az orosz elnökkel a novemberi csúcstalálkozókon Ukrajnáról és a nemzetközi biztonságról.

Biden akkor tette ezt a megjegyzést, amikor a Fehér Ház előtt újságírók kérdéseire válaszolt, mielőtt a floridai Tallahassee-be indult, hogy áttekintse a Helene hurrikán utáni segélyezési erőfeszítéseket.

A G20-ak csúcstalálkozójára várhatóan november 18-19-én kerül sor Brazíliában. A perui APEC-csúcstalálkozó hivatalos időpontja november 9-16.

Elolvasom a cikket