Vladimir Popov szakorvos mindenekelőtt azt ajánlja, hogy figyeljünk oda a teljes kiőrlésű gabonafélékre – zabpehely, kuszkusz, barna rizs, sárgarépa, cékla, cukkini, spárga, brokkoli, zöldbab, nem savas gyümölcsök. Magas rosttartalmuk hosszú időre biztosítja a jóllakottság érzését, és elkerülhető a túlevés, ami gyomorégést okozhat. Semlegesítik a gyomornedv savát és a lúgos termékek segítenek: karfiol, dinnye, banán, diófélék.
És itt vannak a gyomorégést kiváltó ételek is, melyeket érdemes elkerülni:
– Magas zsír-, só- vagy fűszertartalmú ételek: zsíros húsok, szalonna, gyorséttermi ételek, chips, pizza, füstölt kolbász, fűszeres ételízesítők, szószok, ketchup;
– Citrusfélék, savas zöldségek és gyümölcsök;
– Fekete kávé, szénsavas és alkoholos italok;
– Fokhagyma, hagyma, torma;
– Csokoládé, édességek.