Ezúttal egy svéd bevásárlóközpontban volt lövöldözés

A nyomozókat délután 3 óra körül riasztották, miután több telefonáló hangos csörömpölésről számolt be. – A kávém volt a kezemben, amikor hallottam, hogy emberek kiabálnak: „Fuss, fuss!” – mondta egy szemtanú az SVT svéd televíziónak.

A svéd műsorszolgáltató szerint a gyanúsítottat a helyszínen fogták el a biztonsági őrök. Egyelőre nem világos, hogy az illető egyedül cselekedett-e. A helyszínt lezárták. A közösségi médiában megjelent felvételeken látható, ahogy a rendőrök elviszik az illetőt.

A sérült személy állapota nem tisztázott – közölte a nyugat-svédországi rendőrség. A bűncselekmény hátteréről egyelőre semmit sem tudni. Kungsbacka városa Svédország délnyugati részén, Göteborg közelében található.

Figyelemre méltó, hogy az esetről beszámoló nyugati lapok semmilyen módon nem utalnak az elkövető kilétére, de rendszerint megjegyzik: Svédország régóta küzd a bűnbandákkal, amelyek az ország számos pontján konfliktusokba keveredtek egymással, és olykor rendkívül erőszakosak. A lövöldözések sem szokatlanok.

Elolvasom a cikket