Hatalmas tűz ütött ki egy krími olajraktárban

A Kírm félsziget délkeleti részén található Feodosia egyik olajraktárában ütött ki a tűz. Oleg Krjucskov, a Krím félsziget vezetőjének tanácsadója megjegyezte, hogy személyi sérülés nem történt, de a mentőcsapatok a helyszínen dolgoznak.

A vészhelyzet miatt a városban két utcát lezártak. A városvezető rendkívüli vészhelyzet hirdetett, később azonban ezt törölték. A hatóságok technikai hibával magyarázták az üzenet megjelenését, és hangsúlyozták, hogy a bizottság még nem tartott ülést az esettel kapcsolatban.

„A tűzoltás folytatódik, de a tartályokból nem ömlött ki az üzemanyag” – idézte Igor Tkacsenko városvezetőt a news.ru. A lap szerint Tkacsenko azt tanácsolta a munkáltatóknak, hogy vegyék figyelembe a tömegközlekedés menetrendjének változása és az utcalezárások miatti esetleges munkavállalói késéseket.

Időközben az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata arról számolt be, hogy október 7-én éjjel 21 ukrán UAV-t semmisítettek meg az orosz területen szolgálatot teljesítő légvédelmi rendszerek. Ugyanakkor a drónok több mint felét lelőtték a Krím felett, további hat drónt pedig a Kurszki régióban. A Belgorodi, Brjanszki és Voronyezsi terület felett egy-egy drónt számoltak fel. A védelmi minisztérium hangsúlyozta, hogy Ukrajna repülőgép típusú drónokkal támadott az orosz régiókban.

Elolvasom a cikket