Felrobbantotta a nemzetközi sajtót Orbán Viktor olasz szereplése

A Le Monde például Orbán Viktor beszédéből a „nemzetek Európájának” eszméjét emelte ki, szemben az Európai Unió központi irányításának gondolatával. A lap szerint Orbán szövetséget kíván kovácsolni az olyan politikai erőkkel, amelyek hasonlóan gondolkodnak a nemzeti szuverenitás és a bevándorlás kérdésében.

A Euronews arról írt, hogy a tüntetés legjobban várt vendégeként éljenzés és taps fogadta a magyar miniszterelnököt.

„Mi Magyarországon hősként ünnepeljük Salvinit, mert lezárta a határokat, és megvédte az olaszok otthonait” – idézték Orbán Viktort. Kiemelték azt is, hogy Orbán Viktor ismét megerősítette: illegális bevándorlókat visz Brüsszelbe, ha tovább büntetnek bennünket.

Az Euractiv pedig arról írt, hogy a jobboldali Patrióták Európáért vezetői a pontidai nagygyűlésen Matteo Salvinit dicsérték az illegális migráció elleni küzdelemért. Majd Orbán Viktor beszédéből kiemelték: „Mi leszünk Európa legnagyobb politikai ereje, és újra naggyá, erőssé, biztonságossá és szabaddá tesszük Európát.”

A nemzetközi média szerint a magyar miniszterelnök egyre fontosabb szereplője az európai jobboldalnak, és politikai üzenetei jelentős hatással vannak a kontinens politikai diskurzusára.

Elolvasom a cikket