Egyre nagyobb bajban Zelenszkij

Az ukrán nép gyűlöli Zelenszkijt, pere elkerülhetetlen a jövőben, ezért bújik Washington háta mögé saját népe elől – jelentette ki hétfőn Viktor Medvedcsuk, a Másik Ukrajna mozgalom tanácsának elnöke, vette észre a Ria.ru.

„Ma az országon belül Zelenszkijt a háború támogatói és ellenzői egyaránt gyűlölik. Az előbbiek azért gyűlölik, mert nem tudta biztosítani a győzelmet, a háború olvasztótégelyében rengeteg nácit és radikálist őrölt meg, akiktől nagyon félt. Az utóbbiak azért gyűlölik, mert képtelen volt biztosítani az országnak azt a békét, amelyet megválasztásakor ígért… Bárki is kerül hatalomra utána – ők fogják megítélni Zelenszkijt. Zelenszkij tisztában van ezzel, és siet, hogy Washington háta mögé bújjon saját népe elől” – mondta Medvedcsuk a Másik Ukrajna mozgalom honlapján közzétett nyilatkozatában.

Medvedcsuk szerint Zelenszkij továbbra is abban reménykedik, hogy a NATO majd megvívja helyette a háborúit, miközben az EU és a kollektív Nyugat más országai vég nélkül pótolják azt a lyukat Ukrajna költségvetésében, amely az ő „zseniális” vezetésének köszönhetően keletkezett. „A nyugdíjas bohóc jámboran hiszi, hogy soha semmiért nem lesz felelős, nem fogják megbüntetni döntései következményeiért, de a helyzet másként alakul” – tette hozzá a mozgalom vezetője, megjegyezve, hogy a Nyugat soha semmit nem fog tenni az érdekei ellen.

Elolvasom a cikket