Ijesztő orosz vádak az ukránok ellen

A béke helyreállítása jelenleg nem szerepel Ukrajna tervei között, Volodimir Zelenszkij soha nem vonta vissza az Oroszországgal való tárgyalásokat tiltó rendeletét, Washington és NATO-szövetségesei pedig politikai, katonai és pénzügyi támogatást nyújtanak Kijevnek a konfliktus folytatásához – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, vette észre a Ria.ru.

„Jelen pillanatban, ahogy mi értjük, a béke helyreállítása nem szerepel az ellenség tervei között. Zelenszkij nem törölte a Moszkvával való tárgyalásokat tiltó rendeletét. Washington és NATO-szövetségesei politikai, katonai és pénzügyi támogatást nyújtanak Kijevnek a háború folytatásához” – mondta Lavrov a Newsweek amerikai magazinnak adott interjújában.

Emlékeztetett arra, hogy még mindig tárgyalnak annak lehetőségéről, hogy az AFU nyugati nagy hatótávolságú rakétákkal csapást mérhessen mélyen Oroszországban.

„Ahogy Vlagyimir Putyin orosz elnök mondta, a Nyugat által jelentett fenyegetések megértése alapján hozzuk meg a megfelelő döntéseket. Vonják le a saját következtetéseiket” – zárta Lavrov.

Elolvasom a cikket