Így enyhíthetőek gyorsan a másnaposság tünetei

Az első esetben a szakértő megjegyezte, hogy a tiszta, szénsavmentes víz, az enyhén sós víz, valamint a gyenge édes tea citrommal és mézzel alkalmas lehet a méreganyagok minél gyorsabb eltávolítására, mivel szerinte ez a fő feladat ilyen helyzetekben – írja a Sports.kz.

Kerüljük az erős teát, a kávét, a szénsavas italokat és különösen az ismételt alkoholfogyasztást. Ezek az italok nemhogy nem enyhítik az állapotot, hanem növelik a szív- és érrendszer, valamint a vesék terhelését. Az alkohol fokozza a mérgezést. A jó alvás segít – ilyenkor a máj aktívan termel olyan enzimeket, amelyek sikeresen harcolnak az etanol bomlástermékeivel, biztonságos vegyületekre bontva azokat – magyarázta a szakértő.

A beszélgetőpartner hangsúlyozta, hogy elfogadható az acetilszalicilsav alapú gyógyszerek és az enteroszorbensek (aktív szén) szedése, amelyek eltávolítják a nem felszívódott alkoholt és kezelik a hányinger tüneteit. A biológus emlékeztetett arra, hogy az alkohol gyorsabban távozik a férfi szervezetből, mint a női szervezetből.

Elolvasom a cikket