Magyar állami kitüntetésben részesült a washingtoni elemzőközpont elnöke

MH/ MTI
2024. október 8. kedd. 9:30

Magas rangú magyar állami kitüntetést vehetett át Kevin Roberts, a Heritage Foundation elemzőközpont elnöke hétfőn Washingtonban a magyar–amerikai kapcsolatok erősítésében betöltött szerepéért.

Az amerikai konzervatív kutatóintézet vezetőjének Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke adta át a magyar köztársasági elnök által adományozott Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetést.

Az elismerést Magyarország washingtoni nagykövetének kezdeményezésére ítélték oda az amerikai közéleti személyiségnek, aki több alkalommal járt Magyarországon. Takács Szabolcs nagykövet az MTI-nek elmondta: a kitüntetést többek között az indokolta, hogy Kevin Roberts központi szerepet játszik a magyar és amerikai konzervatív intézmények és személyiségek közötti kapcsolatok ápolásában.

Ennek részeként tartott Orbán Viktor miniszterelnök a Heritage Foundation székházában előadást márciusi látogatása során a magyar külpolitika sarokpontjairól. Kevin Roberts az MTI-nak adott nyilatkozatában azt hangoztatta, hogy Magyarország szerepet játszik az amerikai konzervatív megújulásban is többek között azzal a politikával, hogy a nemzetállamot és a szuverenitást helyezi előtérbe, amire az amerikai és nyugati embereket ma emlékeztetni kell.

Elolvasom a cikket