Ezek a népszerű reggelik növelhetik a rák kockázatát

A kiadvány beszámolt arról, hogy a Bristoli Egyetem tudósai és a Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség (IARC) szakértői egy nemrégiben készült tanulmányban bebizonyították, hogy összefüggés van a népszerű, ultrafeldolgozott élelmiszerek reggelire történő fogyasztása és a daganatok kialakulásának kockázata között – írja a Lenta.ru.

A szakértők több mint 450 ezer felnőtt étrendjére és életmódjára vonatkozó adatokat elemeztek, akiket 14 éven át követtek nyomon. Az eredmények azt mutatták, hogy azoknál, akik sok ultrafeldolgozott élelmiszert fogyasztottak, megnőtt a száj- és torokdaganatok kialakulásának kockázata.

Fernanda Morales-Bernstein, a Bristoli Egyetem doktorandusza szerint a tudósok a rák kialakulásának valószínűségét azzal magyarázták, hogy a népszerű termékek számos adalékanyagot, köztük édesítőszereket és emulgeálószereket tartalmaznak, és elhízást is okoznak, amely szintén a daganatok növekedésének egyik provokátorává válik.

Korábban Rasul Akhmaev onkológus arra biztatta a nőket, hogy a mellrák megelőzése érdekében mondjanak le bizonyos szokásokról. Szerinte a mellrák megnövekedett kockázata a fiatal nőknél elsősorban a helytelen táplálkozással és a rossz szokásokkal (dohányzás és alkoholfogyasztás) hozható összefüggésbe.

Elolvasom a cikket