Mégis Katalin hercegné volt II. Erzsébet kedvence

Kate walesi hercegnéként, mint az egyik legrangosabb királyi családtag, szinte minden fontosabb esemény állandó szereplője. Ám 2011-es esküvője előtt a királyi hagyományok azt diktálták, hogy a házasság előtt nem vehet részt senki az olyan családi ünnepeken, mint a karácsony és a húsvét. Ezért Katalin hercegné 2011 decemberéig, az esküvője utáni karácsonyig nem is volt ott Vilmossal és a család többi tagjával a hivatalos királyi karácsonyi ünnepségen – számol be a Life.hu.

Ha Meghannak megengedték, hogy csatlakozzon, akkor Katalin hercegnének miért nem?

Amikor azonban néhány évvel később sógornőjére, Meghan Markle-re került a sor, neki megengedték, hogy csatlakozzon a királyi karácsonyhoz Harry herceggel, annak ellenére, hogy még nem voltak házasok, ezért a britek joggal tették fel a kérdést: Katalin hercegnének miért nem ajánlotta fel II. Erzsébet ugyanezt? Egy könyv szerint azonban a néhai királynő ugyanúgy meghívta őt is Vilmos herceggel az ünnepi eseményre, még azelőtt, hogy eljegyezték volna egymást, de Katalin hercegné visszautasította őt.

A testvérek csatája című életrajzi könyvében Robert Lacey azt állítja, hogy az uralkodó szakított a hagyományokkal, és 2006-ban először hívott meg a család hagyományos karácsonyi ebédjére olyan embert, aki hivatalosan nem tagja a királyi családnak. Ám az akkor 24 éves Katalin hercegné visszautasította a történelmi jelentőségű felkérést, és csak azután ment el Sandringhambe karácsonykor, hogy Vilmos eljegyezte őt.

Ezt a könyvben az író így magyarázza: „2006-ra a pár már öt éve komolyan randevúzott. Mégis, amikor Vilmos meghívta Kate-et, hogy abban az évben csatlakozzon hozzá Sandringhamben a királyi család hagyományos karácsonyi ebédjére, a lány visszautasította. Ez volt az első alkalom, hogy a királynő ilyen meghívást intézett egy hivatalosan be nem jegyzett barátnőhöz, de Katalinnak megvolt a maga véleménye a hagyományokkal való szakításról: csak akkor ment volna Sandringhambe karácsonykor, ha előtte eljegyzik, és ezt gyűrűvel is bizonyíthatta volna.”

Tehát II. Erzsébet már akkor szerette Katalin hercegnét, amikor ő hivatalosan még nem is volt a családja tagja, és ez haláláig így maradt. Katalin pedig az utolsó percig lojális volt hozzá, ahogy most is az a jelenlegi uralkodóhoz, III. Károlyhoz is, aki szintén nagyon szereti fia, Vilmos herceg feleségét.

Elolvasom a cikket