Így lehet a sertéshús egészséges

A közhiedelemmel ellentétben a sertéshús fontos a normál testműködés fenntartásához, és nem „haszontalan” vagy „nehéz” élelmiszer. Pozitív tulajdonságainak kibontakoztatásához az orvos azt javasolja, hogy hetente egy-két alkalommal fogyasszunk sertéshúst zöldségkörettel. Az egy étkezésen belüli átlagos húsmennyiség nem haladhatja meg a 100-150 g-ot – írja a Sports.kz.

„A fehérje jobban asszimilálódik zöldségekkel és zöldekkel együtt, mint például apróra vágott saláta, paradicsom, uborka, paprika, brokkoli, karfiol és mások” – magyarázta a szakértő.

A sertéshús értékes vitamin- és ásványianyag forrás, például B1-, B6- és PP-vitamin, valamint króm, cink, kálium, kobalt, foszfor és molibdén. Mértékkel fogyasztva kiváló tápanyagforrássá válik a szervezet számára.

A legjobb választás a sovány és minőségi sertéshús. A táplálkozási szakértő megjegyezte, hogy a legbiztonságosabb választás a karaj, míg a sertéshús legzsírosabb része a szegy. A sertéshús 100 grammjában átlagosan 356 kalória található. A karajban körülbelül 5 g zsír és 14,5 g fehérje van, míg a szegyben akár 50 g zsír is lehet.

Elolvasom a cikket