Felmentették Christian Brücknert Madeleine McCann megygyilkolásának vádja alól

Nem találták bűnösnek Christian Brücknert Madeleine McCann elrablásával kapcsolatban – jelentette kedden a BBC. Az ügyészek ugyan kérhetik, hogy a férfit „előzetes letartóztatásban” tartsák addig, amíg újabb bizonyítékokat nem találnak, de kevéssé valószínű, hogy e felvetésnek helyt ad a bíróság.

Felmentette a bíróság a nemi erőszak és szexuális visszaélés vádja alól a 47 éves Christian Brücknert – írja a BBC. Mint a lap emlékeztet, a német férfit azzal vádolták, ő gyilkolta meg a hároméves brit kislányt, Madeleine McCannt. Brücknet jelenleg nemi erőszak miatt hétéves börtönbüntetését tölti Németországban, de legkésőbb jövőre szabadulhat. A férfit a rendőrség 2020 júniusában vette elő Madeleine 2007-es eltűnésének fő gyanúsítottjaként.

Az orgánum megjegyzi, az ügyészek ugyan kérhetik, hogy a férfit „előzetes letartóztatásban” tartsák addig, amíg újabb bizonyítékokat nem találnak ellene, de kevéssé valószínű, hogy e felvetésnek helyt ad az ügyben eljáró braunschweigi bíróság. A német ügyészek korábban többször arról beszéltek, perdöntő tények vannak a birtokukban, de ezekkel eddig nem álltak elő.

Mint arról többször beszámoltunk, a kislány 2007 májusában tűnt el családja nyaralójából a portugáliai Algarve régióban található Praia da Luzban, miközben szülei egy közeli vendéglőben ettek. A nemzetközi hajtóvadászat és a világszintű médiafigyelem ellenére a kislányt nem találták meg, de a nyomozás tovább folytatódik a „Maddie-ügyben”

Elolvasom a cikket