A kávé megvédhet a rák, a májzsugor és az agyvérzés ellen

A kávé számos hasznos anyagot tartalmaz, többek között B1- és B6-vitamint, valamint káliumot, magnéziumot, kalciumot, cinket és foszfort – emlékeztetett a Roszpotrebnadzor szakértője, Alina Tsinyaeva – írja a Sports.kz az Edimdoma.ru-ra hivatkozva.

Emellett a kávé több mint 20, a szervezet számára hasznos aminosavat tartalmaz, fő összetevői – a polifenolok és a koffein – pedig védik a sejteket a szabad gyökök okozta károsodástól – írja a Sports.kz.

Ha a kávét elfogadható adagokban fogyasztják, ez az ital csak előnyöket hoz. Végül is a tudósok többször bizonyították, hogy a kávé segít a fejfájáson, véd a szívroham és a stroke, valamint a májzsugor és a májrák ellen.

A kávé az agyműködésre is jótékony hatással van, javítja a kognitív képességeket. Ezért van az, hogy a kávéfogyasztók általában kevésbé hajlamosak a Parkinson- és az Alzheimer-kórra.

„A kávé azonban serkenti a sósavtermelést, ezért éhgyomorra kellemetlen tüneteket okozhat, de ez a hatás nem mindenkinél jelentkezik” – mondta Alina Tsinyaeva.

A kávé nem minden ember számára hasznos. Azok, akik álmatlanságban szenvednek, mondta a szakember, jobb, ha elutasítják ezt az italt. A szívritmuszavarban és magas vérnyomásban szenvedőknek is komolyan korlátozniuk kell a kávéfogyasztást.

Elolvasom a cikket