Scholz tárgyalna Putyinnall

„Scholz továbbra sem zárja ki, hogy beszélgetést folytasson Putyinnal” – idézte a forrást az ügynökség.

Korábban Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov azt mondta, hogy az államfő nyitott a párbeszédre Olaf Scholz német kancellárral, de mostanra a Berlinhez fűződő kapcsolatok gyakorlatilag nullára csökkentek, nincsenek közös beszélgetési témák a felszínen.

Korábban a Zeit német kormányzati forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Scholz a novemberi brazíliai G20-csúcstalálkozó előtt telefonbeszélgetést tervez Putyinnal.

Putyin és Scholz legutóbbi telefonbeszélgetésére 2022 decemberében került sor. Azóta német kormánytisztviselők és maga a kancellár is azt mondta, hogy nem zárják ki a telefonbeszélgetés megtartását.

2024 szeptember elején Scholz a ZDF televíziónak adott interjúban azt mondta, hogy eljött a pillanat, hogy megbeszéléseket folytassanak arról, hogyan lehetne felgyorsítani az ukrajnai konfliktus befejezését.

Júniusban Scholz azt mondta, hogy a közeljövőben beszélni kíván Putyinnal. Az orosz államfő sajtótitkára, Dmitrij Peszkov a maga részéről akkor a RIA Novosztyinak azt mondta, hogy Putyin nem tervezi, hogy telefonbeszélgetést folytasson a német kancellárral.

Elolvasom a cikket