Magyarországot eléri a Kirk hurrikán?!

Európa felé közeledik a Kirk nevű vihar, amely kedd hajnalra már ex-hurrikán besorolást kapott. A Kirk várhatóan szerda délelőtt éri el a kontinens partjait, de nemcsak a nyugati régiók, hanem egész Európa időjárására hatással lesz.

A meteorológiai szolgálat szerint októberben még sosem fordult elő, hogy egyszerre három aktív hurrikánt észleltek volna.

Jelenleg a Kirk még az Atlanti-óceán felett mozog, és a HungaroMet jelentése szerint várhatóan szerda délelőtt éri el Európa partjait. A legújabb előrejelzések miatt szerdán több megyére is figyelmeztetést ad ki a HungaroMet zivatarok miatt.

A vihar által okozott legerősebb széllökések az előrejelzések alapján 100, egy-egy helyen 130 km/h környékén alakulhatnak.

„Az ex-hurrikán nemcsak a nyugati partvidék, hanem egész Európa időjárására is hatással lesz, hiszen hozzánk hullámzó frontja csütörtökön érkezik meg. A front előterében pedig – a jelenlegi kilátások szerint az északnyugati területeken – viharossá fokozódik a délies szél és bőven a sokéves átlag fölé emelkedik a hőmérséklet” – írta a meteorológiai szolgálat.

Elolvasom a cikket