Nemzetek Ligája: három meccset is Magyarországon rendeznek

MH/MTI
2024. október 9. szerda. 9:16

A magyarok a hollandokat fogadják pénteken, emellett további két találkozót rendeznek Magyarországon: Izrael válogatottja csütörtökön a Bozsik Arénában játszik a vb-ezüstérmes franciákkal, míg a fehéroroszok szombaton Zalaegerszegen látják vendégül az északíreket.

A Nemzetek Ligájával, ha közvetetten is, de megkezdődött a 2026-os világbajnokság európai selejtezője. A sorozatból közvetlenül nem lehet kijutni a sportág csúcseseményére, csupán négy pótselejtezős helyet osztanak ki. Ezt az a négy legmagasabban rangsorolt NL-csoportgyőztes szerzi meg, amely a jövő évi hagyományos selejtezősorozatban nem végez a csoportja közvetlen kijutást jelentő első és pótselejtezőt érő második helyén sem.

Tekintve hogy a magyarok az élvonalban szerepelnek, csoportelsőség esetén garantált lenne a pótselejtezős hely, csakhogy a papírforma alapján erre nem sok esély van, mert a nagyobb játékerőt képviselő németekkel és hollandokkal szerepelnek azonos négyesben.

A magyarokat felvonultató A divízióból az első és második helyezettek márciusban keresztbe játszanak a négyes döntőbe jutásért, míg a harmadik helyen záró csapatok osztályozóra kényszerülnek a másodosztály csoportmásodikjaival, az utolsók pedig kiesnek.

A divízió 2. csoport (csütörtök): Izrael–Franciaország, Bozsik Aréna 20.45

3. csoport (péntek): Magyarország–Hollandia, Puskás Aréna 20.45

C divízió 3.csoport (szombat) Fehéroroszország – Észak-Írország, Zalaegerszeg 20.45

Elolvasom a cikket