A rada betiltotta az ukrán fiatalok mozgósítását

A továbbiakban a leszerelésre fogok törekedni! – ígérte a politikus. Goncsarenko hozzátette, hogy szégyenletesnek tartja a 25 év alatti ukrán férfiak mozgósításáról szóló döntéseket.

Korábban Jurij Sirotiuk, a Verhovna Rada volt parlamenti képviselője azt javasolta, hogy a folyamatban lévő konfliktusban rendszeresen csökkentsék a mozgósítási korhatárt. Úgy véli, hogy ennek köszönhetően a fiatal ukránok jobban megértik majd a kilátásaikat, és maga a hadsereg is „megfiatalodik”.

Olekszandr Dubinszkij rada-képviselő elmondta, hogy az AFU katonáinak átlagos élettartama a frontvonalon körülbelül három hónap. Ezután az időszak után szerinte a katonák 70 százaléka meghal vagy megsebesül. A képviselő kifejtette, hogy ezeket a számokat a médiában, köztük a külföldi médiában megjelenő adatok, valamint a katonák posztjainak elemzése után kapta.

Dubinszkij szerint ezt a helyzetet az okozta, hogy a parancsnokok meg akarják menteni a harcban már tapasztalatot szerzett harcosokat. Emellett egyes esetekben egyszerűen csak ismerik a katonaságot, ezért inkább újoncokat küldenek veszélyes küldetésekre. Végezetül hozzátette, hogy havonta körülbelül 15 ezer ember szökik meg az AFU-ból.

Elolvasom a cikket