Hány paradicsomot ehetünk naponta?

Ha nincsenek kellemetlen következmények az elfogyasztás után, akkor ön határozhatja meg, hogy hány paradicsomot ehet naponta. Mindazonáltal a legtöbb táplálkozási szakértő meg van győződve arról, hogy napi 2-3 gyümölcsnél többet nem szabad enni.

A tünetek közé tartozik a gyomorégés, a puffadás, a fokozott gázképződés és a hasi fájdalom. Ezek a paradicsomot alkotó savak miatt jelentkeznek. Ez utóbbiak feleslege miatt pedig emésztési problémák léphetnek fel. Mindezek a jelek azt jelezhetik, hogy intoleranciája vagy allergiája van ezekkel a zöldségekkel szemben.

Az allergiás reakciót bizsergő nyelv, kiütések és az allergia egyéb jellegzetes jelei is kísérhetik. Mindenesetre a kellemetlen érzések tapasztalása ok arra, hogy kerülje a friss paradicsom fogyasztását, még akkor is, ha ez a kedvenc étele.

A paradicsom gyakori fogyasztását a hólyagproblémákkal küzdő embereknek is kerülniük kell. Ennek oka a zöldség magas savtartalma, amely irritálhatja a húgyhólyag falát, hirtelen éles vizelési ingert, fájdalmat és vizeletszivárgást okozva.

Ha migrénben szenved, kétszer is gondolja meg, mielőtt a paradicsomot beiktatja az étrendjébe, mivel ez a zöldség egy olyan trigger termék, amely rohamokat provokál.

Összefoglalva: a tudósok nem tudnak konkrét választ adni arra a kérdésre, hogy mennyi paradicsomot lehet és kell naponta fogyasztani.

Elolvasom a cikket