Tragikus hírekkel szolgált az idegsebész Michael Schumacher állapotáról

Michael Schumacher rajongóiban újraéledt a remény, amikor megtudták, hogy ott lehetett lánya esküvőjén. Síbalesete óta a szűk családján kívül senki nem látta az egykori pilótát, ezért sokan azt remélték, hogy a mostani megjelenése egyet jelent azzal, hogy valamilyen pozitív változás következett be az állapotában. Egy vezető idegsebész azonban keserű hírekkel szolgált ezzel kapcsolatban, a szakértő szerint ugyanis „minden arra utal, hogy nincs jól”.

Sajtóértesülések szerint Michael Schumacher ott volt a lánya esküvőjén, annak ellenére, hogy a 2013-as, életveszélyes síbalesete óta nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Sokan ezért úgy gondolták, hogy valamilyen pozitív fordulat követlezett be az egykori pilóta állapotában, ám egy vezető idegsebész cáfolja ezeket a feltételezéseket.

Jussi Posti – a finnországi Turku Egyetemi Kórház idegsebészeti és traumás agysérülésekkel foglalkozó osztályának vezetője – azt mondta: „Ha a házában egy kórházat építettek fel, ahol kórházi körülmények között van, akkor úgy tűnik, hogy a legtöbb időt kórházban töltötte. A rendelkezésre álló információk alapján nem hiszem, hogy nagyon aktív életet él.

Minden arra utal, hogy nincs jól. Ágyhoz kötött betegként a legtöbb ember annyira törékennyé és merevvé válik, hogy ennyi év után már nem lehet felkelteni az ágyból.

Figyelembe véve azt a kevés információt, ami Michael Schumacher jelenlegi egészségi állapotáról kiderült, a szakértő ragaszkodik ahhoz, hogy az F1-es legenda állapota valószínűleg nem változott.

„Ez azt sugallja, hogy valószínűleg ugyanabban az állapotban volt az elmúlt évtizedben. Kétlem, hogy ebben a szakaszban bármi hirtelen változás történt volna” – mondta Jussi Posti. „Az ilyen páciensek jellemzően az első két évben regenerálódnak annyira, amennyire tudnak, ezután általában beáll a gyógyulás szintje” – mondta a szakértő, vagyis az első két év letelte után már nem remélhető javulás.

A legutóbbi információk szerint Michael Schumacher nem tud beszélni.

Michael nem beszél, a szemeivel kommunikál. Csak három ember látogathatja meg, és én tudom, hogy kik ők. Spanyolországba költöztek, és a felesége kórházat alakított ki abban a házban – mondta Flavio Briatore, a korábbi Formula–1-es vezető volt felesége, Elisabetta Gregorac.

Elolvasom a cikket