Szirszkij a győzelemről beszélt

Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka telefonbeszélgetést folytatott Charles Brownnal, az Egyesült Államok fegyveres erői egyesített vezérkarának elnökével Ukrajna támogatásának kulcsfontosságú kérdéseiről – számolt be kedden az rbc.ua hírportál a hadsereg-főparancsnok Telegram-közlésére hivatkozva, vette észre a karpatalja.info.

A jelentés szerint Szirszkij köszönetét fejezte ki az Egyesült Államoknak az erőteljes katonai és politikai támogatásért, valamint az ukrán védelmi erők képességeinek fejlesztését célzó közös intézkedésekért. A megbeszélés során elemezték Ukrajna jelenlegi biztonsági helyzetét, valamint megvitatták a fegyveres erők kritikus fegyver-, felszerelés- és lőszerigényét.

A felek különös figyelmet fordítottak az ukrán elnök győzelmi terve katonai elemének megvalósítására, valamint a 25. Rammstein formátumú találkozóra való felkészülésre. Charles Brown tábornok megerősítette az Egyesült Államok teljes támogatását és készségét a gyakorlati segítségnyújtás folytatására az orosz agresszor elleni küzdelemben.

Elolvasom a cikket