Az alufólia akár életveszélyes is lehet

Hallott már a a Staphylococcusról vagy a Bacillus cereusról? Ezek a komoly megbetegedéseket okozó baktériumok levegőn szaporodnak és olyan toxinokat termelnek, amelyek magas hőmérsékleten sem pusztulnak el, így a főzés sem segít, ha egyszer megjelentek az ételünkön. És ettől az alufólia sem ment meg.

Azt a legtöbben már tudják, hogy ha a főtt ételt két óránál tovább hagyjuk szobahőmérsékleten, az ételben a baktériumok rendkívül gyorsan el tudnak szaporodni, és ebben az sem igazán akadályozza meg őket, hogyha fóliával takarjuk le a maradékot. Az alufólia ugyanis nem biztosítja az edény, lábas hermetikus lezárását, amire azért lenne szükség, hogy az ételt ne érje a levegő, a baktériumok ne tudjanak szaporodni.

Az alufólia alá simán jut be a levegő, ami ételmérgezéshez és sok más betegséghez vezethet, illetve növeli azok kockázatát. Tehát soha ne használjon alufóliát az ételmaradékok tárolására, helyette szerezzen be zárható műanyag vagy üveg ételtároló dobozokat, ételhordókat, és a megmaradt ételt két órán belül tegye át a főző vagy tálalóedényekből ezek valamelyikébe, majd a hűtőbe. Ezzel sok egészségügyi problémától kíméli meg magát.

Elolvasom a cikket