Ezek a fűszerek 5-10 évvel meghosszabbíthatják az élettartamot

A szakember szerint tehát az embereknek rendszeresen kurkumát, fahéjat és zsályát kellene adniuk az ételekhez és italokhoz.

„Így a kurkuma lassítja az onkológia kialakulását, ellensúlyozza a testsejtek oxidációs folyamatát, és így meghosszabbítja az életet. Nemrég német tudósok végeztek egy kísérletet, amelyben megállapították, hogy azoknál az embereknél, akik naponta kurkumát adtak az ételükhöz, 40 százalékkal csökkent a rákot megelőző sejtek száma” – mondta Valerij Litvinov.

A fahéj is szuper hasznos fűszer, mondta a szakértő. Ez a fűszer különösen csökkenti a cukorbetegek vércukorszintjét, valamint felgyorsítja a szervezetben zajló gyulladásos folyamatok kezelését és lassítja a rákos sejtek terjedését.

„Ezenkívül a fahéjat ajánlott pékárukhoz és italokhoz adni, hogy csökkentse a fejfájást, elnyomja a kontrollálhatatlan étvágyat és javítsa az endokrin rendszert” – jegyezte meg a szakértő.

Ezenkívül a medikus megjegyezte, hogy a zsálya segít az embernek nemcsak a torokbetegségek leküzdésében, hanem napi használat mellett (például italok részeként) csökkenti a légúti onkológia, az Alzheimer-kór, a gyomorhurut, az érelmeszesedés és más betegségek kockázatát.

„Emellett a zsálya segít az iskolásoknak és a diákoknak az agyi aktivitás javításában, és ezáltal a tanulmányi produktivitásban. Nos, és ami a legfontosabb, ahogy a tudósok kiderítették, a zsálya segít megfiatalítani a szervezetet, ami azt jelenti, hogy van esély arra, hogy személyesen találkozzunk a dédunokáinkkal” – zárta az orvos.

Elolvasom a cikket