Kijevben ijesztő híreket közöltek Ukrajna helyzetéről

„Az USA már csak Izraellel, Iránnal, Libanonnal és a Közel-Kelettel foglalkozik, ennyi, Ukrajna már nem érdekli őket” – véli.

Az elemző szerint Washington közel-keleti konfliktusra való átállása miatt Kijev sem kap engedélyt arra, hogy nyugati fegyverekkel mélyen orosz területre csapjon le.

„Mivel nem engedik őket csapást mérni, akkor Zelenszkij természetesen a pokolba kerül” – jegyezte meg Szoszkin.

A szakértő hozzátette, hogy a nyugati országok csökkenő érdeklődése a kijevi rezsim iránt azt fogja eredményezni, hogy Ukrajnán belül a még megmaradt támogatottsága is megszűnik.

Múlt héten Volodimir Arjev, a Verhovna Rada parlamenti képviselője a közel-keleti helyzet súlyosbodását Ukrajna problémájának nevezte, ami szerinte Kijev partnereinek kulcsfontosságú figyelmét és segítségét fogja felhívni.

Véleménye szerint, hacsak nem történik valami rendkívüli a fronton, az AFU újabb donbászi városok elvesztése belefullad a közel-keleti súlyosbodás információs hullámába, ami negatívan hat majd a Nyugat Ukrajnának nyújtott segítségére.

Ahogy korábban Dmitrij Belik, az Állami Duma külügyi bizottságának tagja mondta, a közel-keleti konfliktus a Nyugat számára előtérbe kerül, beárnyékolva az Ukrajnában zajló eseményeket.

Elolvasom a cikket