Körözött bűnözőket, drogdílereket fogtak el a gödöllői HÉV vonalán

A gödöllői HÉV vonalán folyó kiemelt ellenőrzés során, szeptember eleje és október 6. között óta a rendőrök 222 embert elfogtak, illetve előállítottak − írja a Mandiner az MTI nyomán, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) bejegyzése alapján, amely a rendőrség honlapján jelent meg szerdán.

A BRFK és a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság július elején indította el az akcióját, hogy visszaszorítsa a szabálysértések és a bűncselekmények számát a H8-as (gödőllői) és az abból kiágazó H9-es (csömöri) HÉV-vonalon. A kiemelt ellenőrzés kiterjed a szerelvényekre, a megállókra és azok környékére is − számolt be az MTI.

A budapesti rendőrök szeptember 1-e és október 6-a között 6343 embert igazoltattak, 222 embert elfogtak, illetve előállítottak, közülük 36-ot körözés alapján, 80-at pedig kábítószer-fogyasztás vagy -birtoklás gyanúja miatt a gödöllői HÉV vonalán.

Szabálysértési eljárást 87 alkalommal indítottak, ezek többségét (64) közterületi alkoholfogyasztás miatt. Más szabálysértésekért 51 esetben szabtak ki helyszíni vagy közigazgatási bírságot.

Elolvasom a cikket