Ezért utasította el III. Károly a bakui csúcstalálkozón való részvételt

A brit kormány azt tanácsolta neki, hogy ne menjen Bakuba. Ez nem az ő döntése volt. Korábban, amikor Liz Truss volt miniszterelnök azt mondta neki, hogy ne menjen el valahová, akkor nem ment el. Mindig azt teszi, amit a kormány mond neki – magyarázta a szakértő.

Vickers úgy véli, hogy egy ilyen döntésnek valószínűleg nincs közvetlen köze az uralkodó egészségi állapotához. Emlékeztetett Károly tervezett ausztráliai útjára, amely október 18-án kezdődik és 11 napig tart.

Nem hiszem, hogy az egészségügyi problémáinak bármi köze lenne ehhez, mert elég egészséges ahhoz, hogy Ausztráliába vagy Szamoára utazzon. Azonban a rákbetegséggel kapcsolatos kezelése miatt valószínűleg úgy döntöttek, hogy nem szabad túl sokat dolgoznia – tette hozzá a beszélgetőpartner.

Korábban a Daily Beast brit kiadásának újságírói arra a következtetésre jutottak, hogy a rákbeteg III. Károly király „célba ért”, és az udvar már megkezdte a felkészülést a halálára. Az anyag szerzői szerint ez további problémákat okoz Harry hercegnek: az új Vilmos király alatt sokkal kevesebb esélye lesz visszatérni a királyi családba a sorozatos botrányok után.

Elolvasom a cikket