A portál nyolc pontba szedte, mit érdemes tudni a kacsazsírról:
1. A kacsazsírban lévő linolénsav támogatja a vesék optimális működését. Sőt, jótékony hatása lehet a krónikus veseproblémákra.
2. A linolénsav fontos szerepet játszik a kalcium felszívódásában, és a megfelelő felszívódással a csontok egészségesek és erősek maradnak.
3. A kacsazsírban található egyszeresen telítetlen zsírok csökkentik a koleszterinszintet.
4. A kacsazsír olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek elpusztítják a szabadgyököket és eltávolítják őket a szervezetből. A szabadgyökök felelősek a korai öregedésért, a rák és néhány betegség kialakulásáért.
5. Az antioxidánsok és az olyan ásványi anyagok, mint a szelén és a cink erősítik az immunrendszert.
6. Bizonyos fogyókúrás étrendek szerint a jó zsírok fogyasztása egyenesen létfontosságú ahhoz, hogy véglegesen megszabaduljunk felesleges kilóktól.
7. A kacsazsír képes lekötni, közömbösíteni és eltávolítani a testben túltengő savakat.
8. A zsír szükséges a sejtek felépítéséhez, a hormonok termeléséhez, az ízületek olajozott működéséhez, kipárnázza a szerveinket, valamint segíti a vér sima áramlását.