Orbán Viktor: Létrejött a Magyar Péter-Dobrev Klára házasság + VIDEÓ

A miniszterelnök kijelentette: a magyar udvarias ember, de ha rárontanak, vagy elengedi a füle mellett, vagy beleáll. „Annyian jöttek és olyan durván, hogy ha hagyom, még baleknak néznek bennünket. Olyan a fogadjisten, amilyen az adjonisten. Néhány lángos, tasli le is esett. Valószínűleg nemcsak én voltam meglepődve, hanem a magyar nézők is. Európai színvonalra számítottunk, ez a magyar polgár számára minőségi kifejezés. De a béka feneke alatt volt az egész. Magam is kultúrsokkszerű állapotban voltam, ahogyan végignéztem rajtuk, akiket csak a gyűlölet, csak a támadás szándéka mozgat” – mondta Orbán Viktor a szerdai EP-ülésről.

„Az Európai Bizottság elnökasszonya, Ursula von der Leyen és az EPP vezetője, Manfred Weber meg akarták buktatni a magyar kormányt. Ezt jelentették be. Az, hogy ezt nyíltan belevágják a világ képébe, azért ennek a szégyentelensége szokatlan. Azt is megnevezték, ők ketten, hogy kikből álljon az új magyar kormány. A szocialisták Dobrev Klárát, az EPP Magyar Pétert akarja. És ez a házasság létre is jött ott. Ez négy súlyos dolgot jelent: azt, higy beszállunk az ukrajnai politikába, bele kell szállni a gazdasági hidegháborúba, s hogy beengedjük a migránsokat” – hangsúlyozta Orbán, rámutatva: ez nem fog menni, a magyarokat is meg kell kérdezni. „Volt már olyan, hogy máshol mondták meg, mi legyen Magyarországon”.

„Én bejelentettem az ellenállást ezzel a szándékkal szemben. Ha megtámadnak, nyíltan fogok beszélni. Ha oroszbarátsággal támadnak, meg fogom mondani, hogy ti kereskedtek az oroszokkal. Szerintem ezt a csatát nem akarják, mert túl sok takargatnivalójuk van. Szerintem most ők is egy kicsit lehiggadnak, ezt a két jómadarat, akivel leszerződtek, kifizetik másképp, és megyünk tovább” – szögezte le a kormányfő.

Orbán Viktor elmondta: javasolta a schengeni zónához tartozó országok legmagasabb szintű találkozóját, ahol el lehetne dönteni, hogyan intézik a határvédelmet, az esetleges kitoloncolást. Ez alá a testület alá rendelné a magyar kormányfő a Frontexet is, amelynek szerinte az európai külső határok megvédésére specializálódott szervezetté kell válnia a mostani „turisztikai ügynökségi” magatartás helyett, amikor a Frontex a migránsok behozatalával foglalkozik.

„Európában elvesztették biztonságérzetüket, a nők félnek este az utcán, nőtt a terrorveszély… Fordulat következett be emiatt az európai politikában, Németországban, Franciaországban, Hollandiában is. Egész Európa fordul, kell még egy kis idő és mindannyian beállnak egy migrációellenes álláspontba” – szögezte le a kormányfő.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket