Netflixes sorozatért lobbizik Emmanuel Macron

Sok nézőt meglepett, amikor a Netflix Emily Párizsban című sikersorozatának negyedik évadának végén kiderült, hogy főszereplő Rómába készül. Emmanuel Macron francia elnök is beszállt a kérdésbe, és azt mondta, hogy az ország „keményen harcolni fog” azért, hogy megakadályozza a következő széria olasz fővárosba költözését – számolt be a CNN nyomán a Mandiner.hu.

Arra fogjuk kérni őket, hogy maradjanak Párizsban, az Emily Párizsban-nak Rómában nincs értelme” – mondta a Variety-nek egy szerdán megjelent interjúban.

Macron aggodalma érthető, hiszen a sorozat turizmusra gyakorolt hatása jelentős volt: a francia Nemzeti Mozi- és Animációs Központ szerint a turisták harmincnyolc százaléka említette a sorozatot látogatásának egyik okaként.

A Netflix sorozat középpontjában a Lily Collins által alakított, húszéves amerikai marketingvezető, Emily Cooper áll, aki Chicagóból Párizsba költözik egy munka miatt, és élvezi a la belle vie-t a francia fővárosban. A sorozat a Netflix legnézettebb produkciói közé tartozik, ám amikor a streamingóriás bejelentette az ötödik évadot, a készítője, Darren Star azt mondta, hogy Emily mostantól „Rómában is jelen lesz”.

A francia elnök megjegyzéseit követően Róma polgármestere, Roberto Gualtieri az X-en tette közzé válaszát:

„Kedves Emmanuel Macron, ne aggódjon: Emily remekül érzi magát Rómában. A szívet pedig nem lehet irányítani: hagyjuk, hogy ő válasszon” – írta a polgármester, aki a Gualtieri a The Hollywood Reporter Roma című lapnak adott nyilatkozatában feltette a jogos kérdést: „Macron elnöknek nincs fontosabb dolga, ami miatt aggódnia kellene?

Elolvasom a cikket