Folytatódnak a zalai fejlesztések

MH/ MTI
2024. október 11. péntek. 16:17

Balaicz Zoltán (Fidesz–KDNP) a város közgyűlésének alakuló ülésén köszönetet mondott azért, hogy a korábbi két ciklusához képest is rekord aránnyal, 73 százalékos többséggel választották újra polgármesternek. Kijelentette: a képviselőkkel közösen azt ígérik, hogy megszolgálják a bizalmat, és folytatják a város lendületes fejlesztését.

Úgy vélekedett, a városvezetésben kiemelten fontos „az alázat, a szerénység, a szakmaiság, az embereknek megadott tisztelet, a korrekt együttműködés mindenkivel, a lokálpatriotizmus, a sok beszélgetés, az előre köszönés, a mosoly és a biztatás”.

Ez Zalaegerszeg „titka, ereje, varázsa”, nem önmagukért dolgoznak, hanem a közösségért, a közös álmaik megvalósításáért – mondta.

„Zalaegerszeg erős és versenyképes város…, amely Zala vármegye fővárosaként a térség erősödéséért is felelősséget érez.”

A következő ötéves önkormányzati ciklus céljai közé tartozik a gazdaság további erősítése, a meglévő munkahelyek megőrzése, új álláshelyek létrehozása, illetve 2029-re a 8,5 milliárd forint összegű helyi iparűzésiadó-bevétel elérése – ismertette Balaicz Zoltán.

A zalaegerszegi közgyűlés a városvezetővel együtt 18 tagú, a korábbihoz képest három személyi változás történt. A 12 egyéni választókerület mindegyikében ezúttal is a Fidesz–KDNP és a Balaicz Zoltán Jelöltjei Egyesület támogatottjai nyertek, kompenzációs listáról került be a DK és a Momentum két közös jelöltje, továbbá egy-egy képviselőt ad a Tiéd a Város Egyesület, a Mi Hazánk, valamint az Együtt Zalaegerszegért Egyesület.

Változatlan maradt a város három alpolgármesterének személye is, a Fidesz–KDNP képviselői közül az e tisztséget 2014 óta betöltő Gecse Pétert és a 2019 óta szintén alpolgármester Bali Zoltánt választották újra, külsős alpolgármesterként pedig az ugyancsak 2014 óta ebben a pozícióban lévő Vadvári Tibort szavazták meg a közgyűlési képviselők.

Elolvasom a cikket