Nyak- és mellkasráncok?

Kaufmann Angéla
2024. október 12. szombat. 6:22

De nem csak a nap károsítja a dekoltázs bőrét. A nyak és a mellkas megterhelésnek van kitéve az állandó fejmozgás és a rossz testtartás miatt, ami hozzájárulhat a nyaki ráncok és a ráncos mellkasi bőr kialakulásához.

Szerencsére számos dolgot tehetünk bőrünk védelme és kezelése érdekében. Az első szabály? Kezdje el a lehető legkorábban. Íme néhány tipp, amelyek segítenek ebben.

Növekvő igény a nyak- és mellkasbőr kezelések iránt

Ha megereszkedett, ráncos vagy más módon napkárosodott bőrt észlel a nyakán és a mellkasán, nincs egyedül. Prager szerint megnőtt az igény a dekoltázst feszesítő kezelésekre. Szerencsére – jegyzi meg – „egyre több eljárás létezik a kollagénregenerációra is.”

Arra is jobban ráébredtünk, hogy a „fiatalos” megjelenés nem csak az arcról szól. A nyakról, a mellkasról és a kezekről is szól.

Bőrkezelések a nyak és a mellkas számára

Bár rengeteg kezelés áll rendelkezésre a nyak és a mellkas kezelésére, Prager hangsúlyozza, hogy mindenkinek, aki azonnali eredményre vágyik, tisztában kell lennie azzal, hogy a test ezen területe több időt vesz igénybe. „Mindig azt mondom a pácienseimnek: ha szeretne valamit tenni a dekoltázsán, akkor kétszer-háromszor annyi erőfeszítést kell tennie, mint az arcán” – mondja, megjegyezve, hogy néhány helyi kezelés rövid távon javítja a bőr állapotát, de a valódi kollagén felépítése gyakran tovább tart.

Ettől függetlenül a megfelelő ápolás az első fontos lépés az egészséges bőr megőrzése felé. Egy egyszerű tipp a ráncok megelőzésére a mellkason és a nyakon? „Kerülje a nikotint, és használjon UV-védelmet – ez a minden és a vége – mondja Prager, megjegyezve, hogy a napsugárzás okozza a bőr öregedésének körülbelül 90 százalékát. – Az UV-sugárzás valójában a kollagén legnagyobb gyilkosa.”

A bőr otthoni hidratálására, táplálására és megfiatalítására a Prager olyan nyakkrémek használatát javasolja, amelyek antioxidánsokat, hialuronsavat és retinolt tartalmaznak.

A legjobb kezelések a nyak és a mellkas bőrére

Mivel rengeteg lehetőség közül választhat, nehéz lehet eldönteni, melyik lehet a legjobb az Ön számára.

„A bőrre felvitt hatóanyagokkal végzett bőrkezelések kívülről, míg az olyan kezelések, mint az Ulterápia belülről hatnak. Mivel a szervezet saját hialuronsavtartalma évente egy százalékkal csökken a pubertás után, a vizsgálatok kimutatták, hogy három bőrerősítő kezelés vastagabb bőrt, rugalmasságot és tíz évvel fiatalabb bőrt eredményez” – magyarázza.

Ezt szem előtt tartva fontos betartani a kezelőorvosa által javasolt kezelési sorrendet. „Az ulterápia nem károsítja a korábban alkalmazott töltőanyagot – magyarázza Prager. – A Microneedling viszont sokkal »forróbb«, és károsíthatja a töltőanyagot.”

LED maszkok nyaki és mellkasi ráncok ellen

Egy másik eszköz, amely jelenleg népszerű a közösségi médiában, a LED-maszkok, sőt vannak olyan modellek is, amelyeket kifejezetten nyakon és mellkason való használatra terveztek.

A vörös fény elősegíti a kollagéntermelést, és így segít csökkenteni az öregedés jeleit azáltal, hogy feszesebbé és ragyogóbbá teszi a bőrt. Modelltől függően a maszkot hetente háromszor-ötször kell használni körülbelül tíz percig az optimális eredmény elérése érdekében.

Elolvasom a cikket