Biden kiállt Trump mellett, és megfenyegette Iránt

Joe Biden amerikai elnök felszólította az iráni hatóságokat, hogy hagyjanak fel elődje, a Fehér Ház korábbi vezetője, Donald Trump és más korábbi magas rangú tisztségviselők elleni „összeesküvéssel” – írja a Politico az amerikai kormányzat egyik képviselőjére hivatkozva, számol be a news.ru.

A Teherán által támadott volt tisztségviselők között van John Bolton volt nemzetbiztonsági tanácsadó, Mike Pompeo volt külügyminiszter és Brian Hook, a Trump-kormányzat iráni különmegbízottja. A lap azt írja, hogy Pompeo és Hook már kormányzati védelem alatt áll a fenyegetések miatt.

Korábban az is ismertté vált, hogy Biden ígéretet tett arra, hogy katonai repülőgépeket biztosít Donald Trumpnak. Szerinte a republikánus is további védelmet fog kapni az iráni fenyegetések fényében. Trump stábja maga is katonai segítséget kért az amerikai hatóságoktól egy esetleges teheráni fenyegetés miatt. A politikus tanácsadói biztosak abban, hogy merénylet készül ellene.

Donald Trump október 1-jén háborúnak nevezte Irán Izrael területét ért nagyszabású rakétatámadását. A Fehér Ház volt vezetője hozzátette, hogy ez a konfliktus megelőzhető lett volna, ha ő van hatalmon.

Elolvasom a cikket