Kiderült, mit akar elérni Zelenszkij

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök olyan helyzetre törekszik a fronton, hogy a konfliktus rendezése lehetetlenné váljon még akkor is, ha Donald Trump megnyeri a választásokat – fejtette ki véleményét Telegram-csatornáján Alekszandr Dubinszkij, a Verhovna Rada képviselője, aki hazaárulás gyanújával előzetes letartóztatásban van. Becslése szerint az ukrán vezető célja a konfliktus további eszkalálása – számol be a news.ru.

Ez már nem a háború meghosszabbításának terve, hanem az, hogy a háborút egy végtelenített, megállíthatatlan háborúvá változtassák. A terv célja pedig az, hogy amikor Trump hatalomra kerül, ne legyen képes békemegállapodást elérni – írta.

Dubinszkij rámutatott, hogy Zelenszkij „győzelmi terve”, amely Ukrajna NATO-csatlakozására vonatkozó záradékokat és a nyugati nagy hatótávolságú fegyverek mélyen Oroszországba való bevetésének engedélyezését tartalmazza, azt mutatja, hogy nem megállítani akarja a konfliktust, hanem kezelhetetlenné tenni.

Dubinszkij ezt megelőzően azt mondta, hogy Zelenszkij arra használja fel az AFU szorult helyzetét, hogy több támogatást szerezzen a Nyugattól. Az ugledari helyzetet kommentálva a képviselő azt mondta, hogy az ukrán vezető cinikusan kockáztatja az emberek életét.

Dubinszkij megkérdőjelezte Ukrajna függetlenségét is, mivel Zelenszkij arra kéri a Nyugatot, hogy egyezzenek bele a „béketervébe”, amelyet „a független Ukrajnában senki sem látott”. A parlamenti képviselő megítélése szerint a szuverén államnak nincs szüksége más országok jóváhagyására arra vonatkozóan, hogy miként cselekedjen egy fegyveres konfliktusban.

Elolvasom a cikket