Ezek a legegészségesebb esti nassolnivalók

Diófélék. Nagy mennyiségű fehérjét, egészséges zsírokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak. Emellett az alvás-ébrenlét ciklusért felelős melatonin egyik legjobb növényi forrása. Sok melatonin van a mandulában, a gesztenyében, a mogyoróban, a pisztáciában és a dióban.

Görög joghurt bogyós gyümölcsökkel. Egy tanulmány szerint azoknál az embereknél, akik bogyós gyümölcsöket fogyasztottak, 10-17%-kal alacsonyabb volt a rövid (hét óránál rövidebb) alvás kockázata, mint azoknál, akik nem ettek ilyen ételeket. A görög joghurtban lévő kazein szintén segíti az izmok regenerálódását alvás közben.

Tojás. Ezek nagyszerű melatonin- és triptofánforrások. Ezek a hormonok felelősek az alvásért.

Túró és gyümölcs. A túró magas triptofán- és kalciumtartalommal rendelkezik. Egy csésze a zsírmentes változatból 163 kalóriát és 28 g fehérjét tartalmaz.

Banán-dióvaj. Kombináljon egy banánt egy evőkanál mandulavajjal.

Zöldségrudacskák humusszal. A csicseriborsó, a humusz fő összetevője triptofánt és izoflavonokat tartalmaz. Ezeknek az anyagoknak enyhe ösztrogénszerű hatása van. Az ösztrogénről ismert, hogy szerepet játszik az alvás szabályozásában.

Cseresznyelé. A cseresznyelé segíthet javítani az alvást az álmatlanságban szenvedőknél. Ilyenkor válassza a cukormentes változatot.

Sajt és teljes kiőrlésű keksz. A sajt triptofánt tartalmaz, ami javítja az alvás minőségét. Fontos azonban, hogy alacsony zsírtartalmú sajtot fogyasszon, amely kevesebb telített zsírt tartalmaz, ami összefüggésbe hozható a rossz alvással.

Elolvasom a cikket