A NATO „felvette a kesztyűt” és már most demonstrálja, hogy készen áll a válaszadásra

Mark Rutte NATO-főtitkár csütörtökön közölte, hogy jövő hétfőn kezdődik a szövetség éves Steadfast noon nukleáris hadgyakorlata. Ezekre elsősorban az Egyesült Királyságban, az Északi-tengeren, Belgiumban és Hollandiában kerül sor.

„Azt a jelzést kapjuk, különösen a NATO és az Egyesült Államok részéről, hogy készen állnak egy korlátozott nukleáris háborúra Európában, még akkor is, ha új kritériumokat hirdetünk ki, amelyek alapján nukleáris csapással válaszolhatunk a katonai és politikai helyzet alakulásának bizonyos változataira és az Oroszország elleni agresszióra. Ezért a NATO „felvette a kesztyűt” és demonstrálja, hogy készen áll a válaszadásra” – mondta Korotcsenko.

Ezzel kapcsolatban az elemző hangsúlyozta, hogy „az új NATO-főtitkár, Mark Rutte a korlátozott európai atomháború főtitkára”. Szerinte az európaiak ebben az esetben az amerikai politika abszolút túszaiként viselkednek.

Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban a Biztonsági Tanács nukleáris elrettentéssel foglalkozó állandó ülésének ülésén javasolta, hogy vitassák meg a nukleáris elrettentés terén az állami politika alapjainak aktualizálásával kapcsolatos kérdést. Putyin kijelentette, hogy Oroszország fenntartja magának a jogot arra, hogy agresszió esetén nukleáris fegyvereket alkalmazzon, többek között akkor, ha az ellenség hagyományos fegyvereket használva kritikus fenyegetést jelent a szuverenitásra.

Hozzátette, hogy azt javasolják, hogy egy nem nukleáris állam által egy nukleáris államot érintő agressziót tekintsék az Oroszország elleni közös támadásuknak.

Elolvasom a cikket