Ez az élelmiszer csökkenti a demencia kockázatát az ötven év felettieknél

A kísérlet során 466, ötven év feletti önkéntes adatait elemezték, akiknek a fele demenciában szenvedett. Különös figyelmet fordítottak a tojásfogyasztás gyakoriságára, amely a napi többszöri fogyasztástól a teljes hiányig terjedt az étrendben.

Az eredmények azt mutatták, hogy a demenciában szenvedő önkénteseknek csupán 28,3 százaléka fogyasztott naponta tojást, míg a kontrollcsoportban ez az arány 41,6 százalék volt. Figyelemre méltó, hogy a kísérlet azon résztvevői, akik naponta kétszer vagy többször ettek tojást, nem jutottak jelentős előnyhöz a demencia kockázatának csökkentésében azokhoz képest, akik egyszer fogyasztottak tojást.

A tudósok szerint a tojás mindennapos beiktatása az étrendbe jelentősen csökkenti a neurodegeneratív kórképek kialakulásának valószínűségét.

Elolvasom a cikket