Hamarosan megjelennek az „okos gumiabroncsok”, amelyek adatokat továbbítanak az autónak

A Pirelli és a Bosch megállapodást kötött egy speciális szoftverrel ellátott „intelligens gumiabroncs” rendszer közös kifejlesztéséről, amely a Bosch berendezéseit a Pirelli szoftvertudásával kombinálja az érzékelők gumiabroncsokba történő integrálásával kapcsolatos szaktudásával. Ez derül ki az Új Atlasz portál kiadványából, számolt be róla a gismeteo.ru.

Megjegyezzük, hogy az első Bosch és Pirelli „kiberabroncs” koncepciót 2019-ben mutatták be, és lényegében ezeket az abroncsokat arra használták, hogy segítsenek finomhangolni az autó szoftveresen vezérelt funkcióit a különböző vezetési körülményekhez.

Mint a kiadvány megjegyezte, minden egyes gumiabroncs egy fejlett beépített érzékelővel van felszerelve, amely csatlakozik az autó elektronikájához, így az autó képes alkalmazkodni ahhoz, hogy bármilyen gumiabroncsot szerelnek rá. A megfelelő technológia fő funkciója az ABS-fékezés optimalizálása, a stabilitás és a tapadás javítása lesz – mindezt valós időben.

A partnerség várhatóan lehetővé teszi a Bosch számára, hogy bemutassa a mikroelektromechanikus rendszer (MEMS) érzékelők és a Bluetooth kis energiaigényű technológiát használó abroncsnyomás-érzékelők terén szerzett szakértelmét, míg a Pirelli a gumiabroncsok hardverfejlesztése és a közvetlen abroncstervezés terén szerzett szakértelmét.

Elolvasom a cikket