Ezek a betegek lesznek az elsők, akik rákvakcinát tesztelnek

„Most melanomával foglalkozunk, mert a melanomával egyszerűen technikailag könnyebb dolgozni. Felületes, mindent lehet látni, de lesznek mások is. Az intézet más modelleken is folytat kutatásokat, különösen a kissejtes tüdőrákot vizsgálja, amelyben világszerte mintegy 1,2-1,3 millió ember hal meg. Ez az egyik leggyakoribb rosszindulatú daganatos megbetegedés” – mondta arra a kérdésre, hogy mely rosszindulatú daganattípusokban szenvedő betegeknél tesztelhetik először a vakcinát.

Ginzburg pontosította, hogy a gyógyszer kutatásának menete eltér majd a megszokottól – nem lesz klasszikus első, második és harmadik vizsgálati fázis.

„A készítmény személyre szabott, és az új dokumentum szerint fogják beadni, amely más kutatási eljárást ír elő” – mondta, kifejtve, hogy nem várható a gyógyszer tömeges kipróbálása nagyszámú emberen.

A vakcinát több tudományos csoport közösen fejlesztette ki: a Gamaleya Epidemiológiai és Mikrobiológiai Kutatóközpont, a Herzen Moszkvai Onkológiai Kutatóintézet és az N. N. Blokhin Országos Onkológiai Orvosi Központ. Korábban az Orosz Egészségügyi Minisztérium külső onkológus főorvosa, az Orosz Föderáció Egészségügyi Minisztériuma NMI Radiológiai Központjának főigazgatója is.

Elolvasom a cikket