Ezt az öt ételt érdemes ősszel enni immunrendszerünk érdekében

Szerinte az őszi szezonális termékek nemcsak a szemnek kellemesek, hanem ízletes és egészséges ételek elkészítésére is inspirálnak, amelyek segítenek az immunrendszer erősítésében.

Tök
Ez a színes zöldség béta-karotinban, A- és C-vitaminban gazdag, amelyek a hideg évszakban támogatják az immunrendszert. A sütőtök ideális levesekhez, pürékhez, különböző ragukhoz, valamint köretként is – mondta a szakértő.

Körte
Ebben a gyümölcsben, ahogy Rusakova mondta, egyesül az édes és savanyú ízvilág, amely tetszeni fog az ízlelőbimbóknak.

Emellett a körte élelmi rost és vitaminok komplex forrása, beleértve az A-, C-, E-, K-, PP- és B-vitaminokat. A gyümölcs egyaránt felhasználható egészséges desszertek készítéséhez, és nyersen fogyasztva is kiváló – mondta a táplálkozási szakértő.

Brokkoli
Zöld szuperételnek tartják, mert hatalmas mennyiségű antioxidáns, A-, E-, C- és K-vitamin található benne, amelyek erősítik az immunrendszert. Fogyasztható salátaként, köretként vagy önálló ételként – mondta Rusakova.

Cékla
Az élénkbordó zöldség nemcsak színével örvendeztet meg, hanem magas élelmirost-tartalmának köszönhetően erősíti a szív- és érrendszert, valamint az emésztőrendszert is. Az ételekben a cékla tökéletesen kombinálható a sajttal és a diófélékkel” – mondta a szakértő.

Alma
Ez a gyümölcs a szakértő szerint az őszi szezonban a legnépszerűbb, mert élénk íze és rekordszámú hasznos összetevője van.

Az alma gazdag antioxidánsokban, vitaminokban, élelmi rostokban és különösen oldható pektinben, amely pozitív hatással van az emésztőrendszerre. A gyümölcsöt süteményekhez is használhatjuk, vagy frissen is fogyaszthatjuk” – magyarázta Rusakova.

Mindezek a termékek változatossá teszik az őszi étrendet, és segítenek fedezni a szervezet vitamin- és ásványianyag-szükségletét – zárta a táplálkozási szakértő.

Elolvasom a cikket