Így kell csökkenteni a vérnyomást

Ez a betegség azért is veszélyes, mert sok komplikációt okozhat a szervezet egészének és egyes szerveinek működésében. A magas vérnyomás például szívrohamot és agyvérzést, veseelégtelenséget, vakságot okozhat.

Akik ebben a betegségben szenvednek, általában különböző gyógyszerekkel próbálják csökkenteni a magas vérnyomást. Ugyanakkor gyakran előfordul, hogy az orvosok által felírt gyógyszerek nem mindig hatnak megfelelően az egyes esetekben.

Ráadásul az orvosok kategorikusan ragaszkodnak ahhoz, hogy a nyomás éles csökkentése nem megengedett. Ellenkező esetben kiszámíthatatlan következményekkel járhat.

Azizkhon Askarov, egy tapasztalt kardiológus elmondta, hogyan lehet helyesen csökkenteni a magas vérnyomást.

Kezdetben emlékeztetünk arra, hogy az átlagos ember nyomásának néhány hagyományos normája 120 80 milliméteres higanyoszlopnak tekinthető. Ennek megfelelően a magas vérnyomás az, amikor ezek a mutatók magasabbak a normálisnál. Tehát, ha hetente két-három alkalommal a nyomás mérésekor a nyomás 140/90 Hgmm-re és a fölé emelkedik, ez azt jelenti, hogy a betegnek biztosan problémái vannak a nyomással.

Ilyen mutatókkal orvoshoz kell fordulni. De ne legyen lusta, és egy hónapig reggel és este mérje a vérnyomását, valamint figyelje a jólétét.

Azizkhon Askarov orvos és kardiológus úgy véli, hogy ha egy beteg magas vérnyomásban szenved, először elektrokardiogramot kell végezni.

Egyébként, ha a nyomásértékek elérik a 160-170-180 mmHg-t, azonnal konzultálni kell egy szakemberrel. Nincsenek hosszú távú mérések – ezek a mutatók rendkívül veszélyesek az egészségre.

Ha a betegek a következő tünetekkel rendelkeznek, annak riasztania kell:

– fejfájás;

– gyengeség és apátia;

– gyors szívverés;

– súlyos fülcsengés;

– fájdalmas érzés a mellkasban;

– állandó fáradtság.

Ha magas a vérnyomása, és különböző variációkban érez valami hasonlót, nem érdemes halogatni az orvoslátogatást. Az orvos előírja a kezelést, és megfelelő gyógyszereket ír fel.

A magas vérnyomásra speciális gyógyszereket írnak elő, amelyek csökkentik a mutatókat. A gyógyszer használata után feltétlenül szükséges ülni vagy feküdni.

Igen, természetesen semmilyen esetben nem szabad önreceptálni a tablettákat a nyomásból, rosszul végződhet. Azok a gyógyszerek, amelyek segítenek a barátjának, nem biztos, hogy megfelelnek a testének.

Dr. Askarov szerint, ha rossz gyógyszert vesz be, a nyomás meredeken csökkenhet, és a személy elveszíti az eszméletét. Az orvosok az ilyen beteg állapotát „összeomlásnak” nevezik. És nem csak lefekszik, majd magához tér. Az összeomlás ahhoz vezethet, hogy az agyban ischaemiás változások következhetnek be.

Emellett a szakértő úgy véli, hogy nem szükséges a lehető leggyorsabban megpróbálni csökkenteni a nyomást. Ha a mutatók magasabbak, mint 160 mmHg, akkor az első két órában csak 20-30 mmHg-rel csökkenthető. A nap folyamán beállíthatja a mutatókat, közelebb hozva őket a normálishoz.

Elolvasom a cikket